Norske versjoner av "lær deg selv-bøker" i Java, XML og Linux

Tano Aschehoug kommer nå med tre titler fra den populære amerikanske selvstudieserien "Sam's Teach Yourself", om Java 2, XML og Linux. Bøkene er på norsk og skal gi fullverdig kunnskap etter 21 dagers lesing på fritida.

Tano Aschehoug kommer nå med tre titler fra den populære amerikanske selvstudieserien "Sam's Teach Yourself", om Java 2, XML og Linux. Bøkene er på norsk og skal gi fullverdig kunnskap etter 21 dagers lesing på fritida.

De tre titlene er:

  • Lær Java 2 på 21 dager (681 sider, 498 kroner)
  • Lær XML på 21 dager (580 sider, 429 kroner)
  • Lær Linux på 24 timer (581 sider, 498 kroner)

Linux-boka er utstyrt med en CD-ROM med Caldera Open Linux 2.2, Calderas variant av Partition Magic, samt Boot Magic. De to siste produktene er programvare fra PowerQuest som forenkler arbeidet med å partisjonere disken og bestemme hvordan maskinen skal starte, slik at samlivet mellom Linux og Windows på samme PC fører til så få problemer som mulig. (Om Partition Magic, se blant annet artikkelen PC-disk-partisjonering med verneutstyr.

Nettstedet til Tano Aschehoug gir en oversikt over innholdet i hver bok. På Amazon.com kan du hente informasjon om de engelsk-språklige originalene. Oversettelsen til norsk øker prisnivået med rundt 200 prosent. På den andre siden kan det du tjener på å lære fortere og bedre være verdt langt mer enn prisdifferansen og ventetiden. Dessuten er de norskspråklige bøkene mer oppdatert.

Hos Amazon.com kan du også lese innsendte anmeldelser av alle de tre bøkene som Tano Aschehoug har oversatt. Disse varierer sterkt, særlig for XML-boka, der det er færrest anmeldelser å velge mellom. De lengste gjelder Java-boka, der det advares med at man bør sjekke bokas eget nettsted for rettelser til de mange kodefeilene i originalen. Ifølge Tano Aschehoug er den norske utgaven "en fullstendig revidert utgave av den internasjonale bestselgeren". Vi får anta at denne revideringen også har gjort kodeeksemplene tilnærmet feilfrie.

De som søker lærdom om Linux bør sammenlikne Tano Aschehougs Linux-bok med David Elboths norsk Linux-bok som dessuten er en hundrelapp rimeligere. (Se lenke nedenfor til vår anmeldelse.)

Les også:


Fornøyelig ferd gjennom datahistorien
Norsk bok for ferske Linux-brukere
Linux-årbok i havn på 24 timer
Bill Gates bokaktuell om digitale nerver

Til toppen