KORTNYTT

Norskutviklet fildelingssøk

Filer tilgjengelige ved hjelp av Bittorrent-løsningen er ikke alltid like lette å finne. Dette har en nordmann gjort noe med.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. sep. 2004 - 15:46

Søketjenesten SearchTorrent er utviklet og drives av nordmannen Dagfinn Bakken. Med et grensesnitt som minner en del om Googles, skal brukerne kunne søke etter torrentfiler. Dette er metafiler som inneholder informasjon til klientprogramvaren om hvor de ønskede filene kan lastes ned fra.

Selv om BitTorrent i likhet med andre fildelingstjenester kan benyttes til ulovlig distribusjon av alt fra programvare til filmer, er metoden som benyttes like interessant for distribusjon av lovlig materiale, for eksempel Linux-distribusjoner. Det geniale med BitTorrent er at belastningen når en bruker laster ned, kan fordeles på en rekke ulike kilder, men ikke minst at maskinen til den som laster ned, straks begynner å dele ut til andre den delen av filen som til enhver tid er blitt lastet ned.

Bakken forteller til digi.no at han har utviklet søkemotoren fra bunnen av.

- Den "kryper" rundt på nettet og fisker fram slike torrentfiler.

Han forteller at han vil legge inn noe filtrering i søkene, for eksempel søk etter Windows. Dette for å unngå eventuelle søksmål.

For øyeblikket har SearchTorrent indeksert drøyt 13.700 torrent-filer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.