Nortel opphever eget monopol

Nortel Networks i Norge opphever sitt eget monopol på større hussentraler i Norge og tegner en distribusjonsavtale med ElTele Øst.

Nortel Networks i Norge opphever sitt eget monopol på større hussentraler i Norge og tegner en distribusjonsavtale med ElTele Øst.

- Dette en av de første leverandøravtalene vi har inngått med et teleselskap utenfor de tidligere monopolistenes rekker, sier salgsansvarlig i Nortel Networks i Norge, Knut Arne Nygård.

Etter oppkjøpet av Bay Networks i fjor høst har Nortel Networks etablert en mer åpen salgspolitikk i tråd med Bays åpne politikk, i motsetning til Nortels egen løsning som baserte seg på ett kundeforhold til ett distribusjonsselskap.

Nygård sier det er viktig å ha to salgskanaler i Norge om Telenor og Telia fusjonerer.

- Vi har inngått en avtale med Nortel Networks om salg av hussentraler for bedriftsmarkedet i Norge, sier markedsdirektør i ElTele Øst, Svein Risberget.

I Norge selges hussentraler (PABX) for opp mot 800 millioner kroner årlig i et marked dominert av Alcatel, Ericsson og Nortel. Nortel har en markedsandel på rundt 30 prosent, med mellom 500.000 og 700.000 installerte linjer.

- Avtalen gjør oss mer uavhengig av Telenor og Telia. Til nå har de kunnet diktere leveringsbetingelsene. Det har verken slått ut til vår eller våre kunders fordel, påstår Risberget.

I 1986 bygde forløperen til ElTele Øst, Oslo Energi Tele, opp Oslo kommunes telefonsystem. Løsningen er blant Nordens største, og er basert på Meridian 1 bestående av nærmere 15000 linjer i nettverk. Ut i fra dette har ElTele opparbeidet seg bred kompetanse på drift og håndtering av komplekse løsninger.

Denne kompetansen skal nå forsterkes ytterligere med direkte avtale mot Nortel, slik at ElTele kan gå bredere ut mot Meridian 1-kundebasen og PABX markedet i Norge generelt.

Til toppen