RESULTATERFINANS

Nortel sliter med å få solgt seg

Omsetningen raser, og kvartalstapet nådde en halv milliard dollar.

12. mai 2009 - 19:11

Den store kanadiske leverandøren av utstyr til teleoperatører og store bedriftsnettverk, Nortel Networks, drives siden midten av januar under kapitel 11 i den amerikanske konkursloven. Det betyr at det er vernet mot krav fra sine kreditorer mens det prøver å omstrukturere seg med tanke på å selge seg, enten helt eller stykkevis.

Det går ikke så bra med dette prosjektet. I mars skal et bud på 850 millioner dollar fra Nokia Siemens for teleoperatørdelen av Nortel ha blitt avvist som for lavt. Wall Street Journal forteller at samtaler med en annen potensiell kjøper, Avaya, brøt sammen i løpet av helgen 2. til 3. mai.

Toppsjef Mike Zafirovski sier selskapet flyter på sine likvide reserver i påvente av bedre bud. De er fortsatt på 2,48 milliarder dollar.

Imens prøver Nortel å drive videre. I går ble tallene for første kvartal kjent. Sammenliknet med samme kvartal i fjor er omsetningen redusert med 37 prosent til 1,73 milliarder (amerikanske) dollar. Nettoresultatet er minus 507 millioner dollar, mot minus 138 millioner dollar for et år siden.

Zafirovski trøster seg med to observasjoner. Det ene er at Nortel «ikke har tapt en eneste kunde» siden midten av januar. Det andre er at ordreinngangen økte noe i både februar og mars, slik at omsetningen kan tenkes å ha kommet i et slags stabilt leie.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.