BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nortel varsler dårlige tider

Canadiske Nortel har varslet markedet om at inntektene i år ikke vil imøtekomme markedets forventninger, spesielt ikke for siste halvår. Året sett under ett vil imidlertid være i tråd med forventningene.

Frode Eriksen
30. sep. 1998 - 10:29

Nortel (Northern Telecom) er et av flere telekomselskap som lever av å levere utstyr til teleindustrien og som har varslet dårlige tider. Resultatvarselet resulterte i at aksjeverdien ble redusert med 4,87 amerikanske dollar (USD) eller 12 prosent. Selskapet presenterte ikke spesifikke detaljer, men First Call har anslått overskuddet per aksje til 1,83 USD i 1998 og 2,30 USD i 1999, skriver Wall Street Journal.

Nortel følger en rekke andre teleselskap som har varslet at resultatene vil forverres i året som kommer - deriblant franske Alcatel, Motorola, Ciena Corp. og Tellabs Inc. Markedsleder innen teleutstyrssektoren, Lucent Technologies Inc., har på sin side varslet at selskapet ikke ser svakere etterspørsel i markedet, og regner med at selskapets vekst fortsetter.

Nortel har i tillegg til overskuddsvarselet også informert markedet om et navnebytte, siden selskapet med virkning fra 29. september vil bli hetende Nortel Networks, som sommer som en følge av oppkjøpet av Bay Networks i august.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.