Northzone investerer i dansk selskap

Northzone investerer 17 millioner kroner i det danske selskapet Napatech.

Northzone investerer 17 millioner kroner i det danske selskapet Napatech.

Danske Napatech kan i dag melde at det har mottatt 2,1 millioner euro, eller drøyt 17 millioner kroner fra det norske investeringsselskapet Northzone.

Selskapet leverer programmerbare nettverkskort for Ethernett, som er en standard for hurtig overføring av store mengder data i lokale nettverk. Det er nå mulig å overføre data med en hastighet på 10 gigabit/sekund i lokale nettverk. Ethernett benyttes blant annet til overføring av store mengder informasjon mellom servere.

- Som en investor setter vi stor pris på Napatechs fokus på flere nisjemarkeder, hvor selskapets løsninger løser virkelig store utfordringer, sier Gregers Kronbor, som er partner i Northzone Ventures.

Napatech forventer å se stor vekst i etterspørselen etter "intelligente" og programerbare nettverk-adaptere etter som behovet for hastighet i Ethernett øker.

Tidligere PC-arkitektur begrenser båndbredden som kan håndteres av PCI og CPU/minne. Napatechs visjon er at mange CPU- og minneintensive operasjoner kan flyttes til Adapter-programvare.

Til toppen