AVTALER & KONTRAKTER

Norwegian flyr ut i Microsoft-skyen

Billigere enn gammel Exchange, sier flyselskapet.

Norwegian skal flytte mest mulig av sine IT-systemer ut i nettskyen.
Norwegian skal flytte mest mulig av sine IT-systemer ut i nettskyen. Bilde: StockImages / Alamy/All Over Press
20. okt. 2014 - 09:42

Alle 6000 ansatte i flyselskapet Norwegian skal over på Microsofts skybaserte samhandlings- og kontorpakke Office 365.

Det gjelder alt fra piloter til kabinpersonale, administrasjon og bakkemannskap, både i Norge og internasjonalt. Norwegian vokser for tiden med rundt tusen medarbeidere i året, opplyser selskapet til digi.no.

Partene melder mandag om en større avtale, selv om migreringen av e-post skjedde allerede tilbake i mai.

– Vi så at den eksisterende Exchange-løsningen ikke var i stand til å håndtere den kommende veksten i antall ansatte. Da vi implementerte Office 365 med ny Exchange-løsning benyttet vi samtidig anledningen til å flytte ut i skyen, og å standardisere videokommunikasjon på Lync, sier IT-direktør i Norwegian Per Ivar Gjørvad.

Fortsatt er ikke omleggingen ferdig. Det oppgis at tusen bakkeansatte nå har både desktop- og nettversjoner av Outllok og Office med Lync, mens personell i luften logger inn via nettleser.

Noe driftes på egne servere hos en driftspartner, men flyselskapet sier de har ambisjon om å flytte så mye som mulig ut i nettskyen på sikt. Det inkluderer blant annet også bruk av Sharepoint, for å dele rutiner og dokumenter i organisasjonen.

Ingen av partene oppgir avtalens verdi, men det er på det rene at Norwegian opplever at de har fått en gunstig pris.

– Vi har fått en gunstig pris, en introduksjonspris. Det dreier seg om en totalpakke inkludert konsulentbistand for å komme i gang, utdyper Gjørvad overfor digi.no.

I dagens pressemelding er det mest fleksibiliteten som nettskyen kan gi en bedrift som rekrutterer mange nye ansatte som fremheves (det hevdes at «Microsofts løste voksesmerter for Norwegian»), men IT-direktøren legger ikke skjul på at det også er en økonomisk side som har spilt inn.

– Hva vi betaler for dette ønsker vi ikke å gå ut med, men det er gunstigere for oss å bruke skyen økonomisk sett, vedgår han.

Migreringen over til ny plattform har ifølge ham gått «over all forventning».

– Det har gått veldig bra. Vi oppdaget at det har sine utfordringer å få inn konsulenter som ikke kjenner oss i innledningsfasen, men brukerne har ikke klaget. Det halve året vi har vært operative på ny løsning, du kan si det har gått over all forventning, forteller Per Ivar Gjørvad til digi.no.

Det er en stor avtale for Microsoft Norge, men ikke den største. I forrige måned ble det kjent at Hydro bytter fra Lotus Notes til Office 365 for alle sine 12.500 ansatte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.