FORBRUKERTEKNOLOGI

Norwegian skal tilby raskt bredbånd i flyene

Tar i bruk satellittbasert løsning og lover overkommelig pris.

27. apr. 2009 - 16:06

Det norske flyselskapet Norwegian skal fra og med fjerde kvartal i år tilby passasjerene forholdsvis raskt Internett-aksess ombord i selskapets eksisterende og kommende Boeing 737-800-fly. Det skriver selskapet i en pressemelding i dag.

Selskapet oppgir i pressemeldingen ingenting om hvor rakst eller dyrt dette vil bli, men selskapets leverandør, amerikanske Row 44, skriver på sine sider at deres løsning vil gi en gjennomsnitthastighet på 30 megabits per sekund. Tilgangen vil distribueres ved hjelp av WLAN ombord i flyene.

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian kan overfor digi.no ikke bekrefte at dette er den reelle hastigheten passasjerene vil oppleve. Det skal gjennomføres betydelig testing før selskapet vil gå ut med konkrete tall.

- Hastigheten vil også kunne variere, avhengig av faktorer som værforhold, posisjonen og høyden til flyet, og antallet samtidige brukere.

Hun kunne ikke si noe om hvorvidt hastigheten Row 44 oppgir er symmetrisk eller asymmetrisk, det vil si om hvorvidt også opplastingshastigheten er like høy.

Skånvik fortalte også at det heller ikke er klart om det skal kreves betaling per minutt eller for hele flyturen, men antyder at dette også kan avhenge av billettypen passasjeren har.

Selv om Skånvik ikke kan si noe konkret om pris, svarer hun som følger når digi.no spør om det vil koste en tusenlapp for en tur.

- Nei, er du helt på styr. Du kan nok slå av en null. Ellers ville det jo koste mer enn selve turen.

Så rundt omkring hundre kroner for tilgang under hele turen er nok det man kan forvente.

Skånvik forteller at Norwegian har vurdert flere ulike løsninger før de landet på Row 44s satellittbaserte teknologi. Norwegian skal være det første europeiske flyselskap som får denne typen høyhastighets bredbånd om bord i flyene. Selve installasjonen vil trolig starte rett etter sommerferien.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.