JUSS OG SAMFUNN

Notars supersøk skaper bølger

Verken Finn.no eller Tinde er særlig fornøyde etter at Notar har startet sitt nye supersøk i de ulike boligdatabasene.

DN.no skriver at det er duket for ny strid mellom eiendomsmeglerkjeden Notar og Finn.no etter at Notar denne uken lanserte en søkeside som går rett inn i konkurrentenes boligdatabaser.

Både Finn.no og Tinde vurderer saken juridisk.

Det er i tilfelle ikke første gangen Notar og Finn.no braker sammen i retten. Finn har tidligere saksøkt Notar angående retten til lenking til konkurrentens sider, men da fikk Notar medhold. Denne gangen har de forberedt seg på bråk ved å alliere seg med jusprofessor Jon Bing på forhånd.

    Les også:

– Vi er lite begeistret for Supersøk, det er et dårlig forsøk på å skaffe seg trafikk fra de andre portalene, sier administrerende direktør Endre Kolbjørnsen i Finn Eiendom til DN.no.

Administrerende direktør Svein Andreassen i Tinde sier at Notar ikke spurt har spurt eller informert om dette på forhånd.

– Det vi reagerer mest på og som vi synes er mest graverende er at Notar ikke kan garantere for kvaliteten på søket, mener han.

Andreassen opplyser at Tinde har mulighet til å identifisere søkene i Tindes database som kommer fra Supersøk-siden. Tinde vil vurdere om de blant annet skal legge inn en side ved alle søk som sier at Tinde ikke kan gå god for kvaliteten på søkeresultatene i Supersøk og at brukere i stedet anbefales å bruke Tindes database direkte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.