BEDRIFTSTEKNOLOGI

Notes 4.6 med Explorer 4.0

Microsoft og Lotus har inngått et samarbeid som i første rekke vil føre til at Notes 4.6 blir levert med den endelige versjonen av Internet Explorer 4.0.

Liv Torild Mytting
30. juli 1997 - 18:08

Lotus Development Corp. og Microsoft har inngått et samarbeid som innebærer at Lotus vil levere Internet Explorer 4.0 sammen med sine produkter, og selskapet skal integrere nettleseren i den kommende Lotus Notes 4.6.

I fjor annonserte Lotus at de kunne tenke seg å knytte både Netscapes Communicator og Microsofts Internet Explorer til SmartSuite og Notes, men samarbeidet med Netscape tok fort slutt da det ble klart at Netscapes Communicator og bedriftspakken Suitespot har Lotus Notes og Microsofts Backoffice som sine to argeste konkurrenter.

I en pressemelding fra Lotus går det tydelig frem at firmaene har planer om et enda tettere samarbeid fremover. Lotus er allerede involvert i Windows NT, noe som vil resultere i at Notes og Domino vil fungere enda bedre sammen med den nye Windows NT 5.0 som forventes å komme på markedet i løpet av 1998.

Etter planen skal Lotus-applikasjonene også etterhvert støtte Microsofts Component Object Model, som lar forskjellige applikasjoner fungere sammen, og Central Distrbution Frame (CDF), teknologi basert på at et nettverksknutepunkt fungerer som et sentralt distribusjonssenter for alle andre noder i sonen. Det vil da være mulig å bruke Lotus-produkter og Microsoft-produkter om hverandre, slik at man f.eks. kan bruke Microsoft Word til å redigere e-post i Lotus Notes.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.