BEDRIFTSTEKNOLOGI

Notes 5.0 også på Mac

Tross forsinkelser lover IBM-eide Lotus Development Corporation at selskapet vil levere en fullverdig Mac-utgave av Notes 5.0 senest 90 dager etter at Windows-utgaven kommer på markedet.

Jens Kanden
19. jan. 1999 - 16:31

Under Lotus Development Corporations' årlige mekka - Lotusphere i Orlando Florida - var det ventet at selskapet ville slippe den meget forsinkede 5.0-versjonen av Lotus Notes.

Det var nok intet lite nederlag for Lotus-sjefen Jeff Papows, da han måtte kunngjøre under sin åpningstale foran tusenvis av Lotus-frelste at selskapet heller ikke denne gang greier å holde sin tidsfrist. Det tar ytterligere et par uker før Notes 5.0 i Windows-versjon er klar for markedet.

Også Mac-brukere må belage seg på å vente. 90 dager etter Windows-utgaven av Notes 5.0 leveres en Mac-utgave. Lotus har lagt seg på en linje der Mac-versjonen skal være en fullverdig utgave av programvaren, ikke en underlegen kopi. Mens det tidligere var slik at programvareselskapene ofte enten kuttet ut Mac-versjonen, ga ut ufullstendige Mac-versjoner, eller leverte Mac-versjonen mange måneder, om ikke år, etter Windows-versjonen, er trenden nå at selskapene lager fullverdige utgaver som utgis samtidig eller i hvert fall kort tid etter Windows-utgaven.

Tatt i betraktning av at Mac-versjonen ofte bare står for mellom fem og ti prosent av det totale salget av en programvare, viser det at Steve Jobs og Apple har fått gjennomslag hos programvareutviklerne. Som digi.no/mac tidligere har beskrevet (se lenke til relatert sak nedenfor eller i margen til høyre) har også Microsoft gjennom sin Macintosh Business Unit rededikert seg til å være tidlig ute med fullverdige Mac-utgaver.

Trass i Lotus' dedikasjon til Mac-plattformen ligger den etter Windows-versjonen - når det gjelder integrasjon mot nettlesere. Først ved neste oppgradering - etter 5.0 - vil man kunne starte opp Internet Explorer fra innsiden av Notes - slik det blir mulig å gjøre i Windows-versjonen. I 5.0 må Mac-brukere starte opp Explorer fra utsiden av programmet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.