BEDRIFTSTEKNOLOGI

Notes får kontorpakke med åpne formater

IBM vil integrere sin Notes-klient med en kontorpakke som håndterer Open Document Format.

16. mai 2006 - 09:06

IBM har i dag to løsninger som begge tilbyr bedrifter og organisasjoner alternative kontorpakker til Microsoft Office. Lotus Notes-klienten kan langt på vei legges opp til en universell klient i miljøer som satser fullt og helt på Notes/Domino-gruppevare, mens Workplace tilbyr en ny ordning med sentralt administrert gruppevare og kontorverktøy mot det åpne dokumentformatet ODF (Open Document Format) som nettopp ble standardisert av ISO.

På en samling i den tyske brukergruppen for Notes (DNUG eller Deutsche Notes User Group) i Karlsruhe i går gikk IBM gjennom egenskapene til den neste Notes-klienten, kjent under kodenavnet Hannover, som skal gjøres tilgjengelig for eksterne betatestere og designpartnere til høsten.

Det nye med Hannover er at den skal forene de serverstyrte klientene i Workplace med Notes-klienten.

Det innebærer at ved neste oppgradering, kan 125 millioner Notes-bruker verden over få tilgang til tekstbehandler, regneark og presentasjonsverktøy som lastes ned fra en server etter hvert som de tas i bruk, og som arbeider mot ODF, i tillegg til at de også håndterer Microsoft Office-formatene og de tidligere OpenOffice.org-formatene.

På samme måte som med Workplace, vil Notes-brukerne sikres automatisk tilgang til de utgavene av programvaren som nettadministratoren ønsker at de skal ha, samtidig som de også har tilgang til verktøyene når de ikke har kontakt med serveren.

En annen viktig egenskap ved den kommende Notes Hannover-klienten, er at brukerne enkelt skal kunne ordne e-postmeldinger, dokumenter, lynmeldingslogger, møter og notater etter prosjekter eller prosesser. IBM kaller dette for «activity-based computing» eller gjøremålsrettet databehandling. De som er med på et prosjekt eller en prosess, vil ha tilgang til det samme innholdet.

IBM har sluppet skjermbilder av Notes Hannover. Klikk på bildene nedenfor for å se dem i full størrelse.

Klikk på bildet for å se det i full størrelse

Innboks og kontaktliste har fått et ansiktsløft.

Klikk på bildet for å se det i full størrelse

Innhold organisert etter gjøremål.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.