Android 7.0 Nougat

Nougat-utgaven av Android rulles ut

Men bare til noen få.

Android 7.0 Nougat er klar for de nyere Nexus-enhetene.
Android 7.0 Nougat er klar for de nyere Nexus-enhetene. (Bilde: Google)

Men bare til noen få.

Google kunngjorde i kveld at selskapet har begynt å rulle ut Android 7.0 Nougat til nyere Nexus-enheter, samt enkelte andre enheter. I alt er dette enhetene Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player, Pixel C og General Mobile 4G (Android One).

Men selv om utrullingen har startet nå, betyr ikke dette at alle får den samtidig. Den tilbys i puljer og en del mobiloperatører bidrar ofte til ytterligere forsinkelser. 

Den første nye smartmobilen som blir utstyrt med Nougat, er LGs V20-modell, som skal komme i salg innen utgangen av september. 

Les også: Android får apper man slipper å installere

Ingen overraskelser

Nyhetene i Android 7.0 Nougat har blitt omtalt mange ganger, så de bør være kjent for de fleste. Dette inkluderer muligheten til å kjøre apper side ved side, bedre batterisparingsfunksjonalitet, mer persontilpasning, smartere operativsystemoppdatering og bedre sikkerhet, for å nevne noen av hovedpunktene.

Hvor raskt Android 7.0 vil komme til andre enn Nexus-enhetene, avhenger av flere faktorer. Noen leverandører er betydelig raskere enn andre med å tilby nye Android-versjoner til eksisterende modeller. 

Treg utrulling til andre enheter.

Analyseselskap Apteligent kom i juli med en slags oversikt, basert hvor stor andel av nettrafikken som ble generert av enheter med Android 6.0, fordelt på ulike leverandører.

Tallene for USA viser at de første enhetene ble oppgradert rundt årsskiftet 2015/2016, omtrent tre måneder etter at Marshmallow var klar den 5. oktober. Da har man sett bort fra Nexus-enhetene, som selvfølgelig ble oppgradert mye tidligere.

Det var vanlige Motorola-enheter som først fikk Marshmallow, fulgt av enheter fra LG og HTC. Android 6.0-enheter fra Sony og Samsung begynte først å gjøre seg gjeldende i mars, altså fem måneder etter at Marshmallow ble utgitt. Dette til tross for at også operativsystemet ble betatestet helt åpent, slik at enhetsleverandørene skulle få mulighet til å teste programvaren underveis og komme med oppdateringene tidligere enn før.

Det er langt fra alle enheter som blir oppgradert. De dyreste og nyeste enhetene får ny Android-versjon først, mens billige eller eldre modeller sjelden blir oppgradert. 

Kommentarer (10)

Kommentarer (10)
Til toppen