BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell-aksjen 15 prosent opp

Bakgrunnen er dels kunngjøringen om at katalogtjenestene NDS versjon 8 går i åpen beta-testing, dels at børsbladet Barron's har kommet med svært positive vurderinger.

Eirik Rossen
9. mars 1999 - 09:19

NDS (Network Directory Services) versjon 8 kan skaléres opp til én milliard brukere. Med et mangfold av støttede plattformer, fra NetWare og NT til IBMs stormaskinsystem OS/390, og med støtte fra en rekke leverandører av maskin- og programvare til nettverk, regner Novell med å ta en anseelig del av det sterkt økende markedet for katalogtjenester, lenge før Microsoft kommer ut med sin Active Directory.

I sin rapport skrev Barron's at Novell var i ferd med å inngå et partnerskap med Compaq for å utvikle produkter som kan gjøre det enklere for selskaper å mellomlagre store nettsteder som er populære hos deres brukere.

Novells aksjekurs spratt 3,31 dollar til 23,44 dollar på Nasdaq da rapporten ble kjent.

I følge Barron's er Novell et gammelt spøkelse som nå er blitt i stand til å true Microsoft. Det siterer en styreren i et investeringsfond, Paul Shupf, som forventer at Novell-aksjen vokser til 80 dollar innen fem år, dersom det lykkes med sin satsning på NDS.

Novell kunngjorde for et par uker siden svært positive tall for første kvartal i selskapets avvikende regnskapsår.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra