BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell-aksjen føk i været

Novell aksjene spratt rett i taket da et rykte tirsdag nådde Wall Street om at IBM er interessert i å kjøpe programvareprodusenten.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. aug. 1997 - 16:01
Wall Street JournalPC Week

- Vi har hørt mumling om dette siden artikkelen kom ut, sier Terrence McCray, analytiker ved Auerbach Pollak & Richardsen, til Wall Street Journal.

- Det ble helt vilt. Tidlig på tirsdag så vi fire millioner aksjer bli omsatt på 15 minutter.

IBM og Novell hadde i går ingen kommentarer til disse ryktene.

Til tross for at aktiviteten rundt aksjen, var mange observervatører skeptiske til at noen avtale var på gang, ikke minst på grunn av at Eric Schmidt, Novells administrerende direktør, nylig forlot en topp teknologijobb ved Sun for å ta stillingen ved Novell.

- Det virker lite sannsynlig at han vil snu rundt og diskutere salg av selskapet etter å ha sittet i stillingen så kort tid, sier Therese Murphy, analytiker ved Smith Barney Inc., til Wall Street Journal.

Forrige uke meldte Novell om et større tap enn forventet for forrige kvartal. Også omsetningen hadde sunket betydelig. Novells Eric Schmidt karakteriserte da fallet i omsetningen som "et engangsfenomen" som skyldes problemer i selskapets distribusjonskanal. Novell stoppet alle nye leveranser til distributører og forhandlere fordi det i distribusjonskanalen hadde bygget seg opp fire ganger så mye Novell-programvare som det var behov for. Dette betydde en omsetningskutt på 100 millioner dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra