BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell åpner også for Red Hat

Intel og Novell har laget en ny løsning for å samarbeide bedre med Red Hat.

26. sep. 2006 - 10:31

Novell har kunngjort en virtualiseringsløsning tilpasset virtualiseringsmaskinvaren i Intels tokjernede Xeon-prosessorer, kjent som «Intel Virtual Technology» (Intel VT). Løsningen integrerer Xen med Novells Linux for bedrifter, det vil si Suse Linux Enterprise Server 10.

Xen er en hypervisor som gjør det mulig å kjøre flere gjesteoperativsystemer i en Xeon-server, uten å gjøre endringer i disse. Blant systemene som Novells nye løsning vil støtte er deres hovedkonkurrent, Red Hat Enterprise Linux 4. Hensikten med dette, ifølge Novell, er å «la Red Hat-kunder bytte til Novell service og support mens de fortsetter å kjøre Red Hat Enterprise Linux i et virtualisert miljø.»

Virtualisering er interessant for mange bedrifter, fordi man kan redusere maskinvarekostnadene og oppnå større effektivitet ved å dele en kraftig server opp i flere virtuelle maskiner, eller ved å fordele en krevende tjeneste på flere maskiner. Ifølge Novell kan effektiv virtualisering øke den gjennomsnittlige utnyttelsen av serverkapasitet fra 20 prosent til 70 prosent.

Intel VT ordner mange virtualiseringsoppgaver direkte i maskinvaren. Det innebærer at hypervisoren kan gjøres enklere, og at virtualiseringen blir mer robust.

Novell og Intel har inngått en avtale om å samarbeide om å løse eventuelle problemer som måtte oppstå i forbindelse med Xen hypervisoren og virtualiseringsmaskinvaren.

Novell lover videre å yte teknisk support til enhver kunde som skulle oppleve et problem med en virtuell Red Hat instans, dersom problemet ikke lar seg reprodusere i et ikke-virtualisert miljø.

Den nye virtualiseringsløsningen er foreløpig i en tidlig fase. I slutten av oktober skal det lanseres et pilotprogram med store bedriftskunder. En endelig utgave ventes å være klar for markedet innen årsskiftet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.