Novell bekrefter: 900 årsverk skal bort

Novell bekrefter at staben skal slankes fra 5500 til 4600 årsverk. - Den norske virksomheten rammes ikke, sier Tor Østensen i Novell Norge.

Novell bekrefter at staben skal slankes fra 5500 til 4600 årsverk. - Den norske virksomheten rammes ikke, sier Tor Østensen i Novell Norge.

- Reduksjonen fordeles over hele verden, men i Norge blir det ingen endringer, sier Østensen til digitoday.no. Han mener den norske avdelingen allerede har den fokusen på nettjenester som Novell-ledelsen sentralt fordrer.

Stabsreduksjonen er beregnet å koste et sted mellom 40 og 50 millioner dollar, det vil si rundt en halv million kroner per arbeidsplass. Alle kostnadene skal bokføres i inneværende kvartal, det fjerde i Novells avvikende regnskapsår. Når det nye regnskapsåret innledes 1. november, regner Novell med å spare 45 millioner dollar i kvartalet. Av disse går 25 millioner til å bedre bunnlinjen, mens 20 millioner settes av til produktutvikling.

- Reduksjonene er i samsvar med det som ble varslet da vi offentliggjorde tallene for tredje kvartal, sier Østensen. - Da sa vi at vi skulle se på organisasjonen og dimensjonere den etter vår årsomsetning på rundt en milliard dollar.

Årsverkene som forsvinner, er knyttet til områder, også innen utvikling, som ikke svarer til ønsket fokus på nettjenester. Østensen er ikke villig til å opplyse mer konkret hvor folk må gå.

Novells nettjenester - "Net Services Software" - bygger på den sentrale katalogtjenesten NDS eDirectory som er tilgjengelig for Windows NT, Windows 2000, Solaris og Linux i tillegg til Novells egen NetWare. Nettsteder bruker katalogtjenesten til blant annet å håndtere digitale profiler av kunder og brukere, og sørger for skreddersydde opplevelser på web.

Ifølge markedssjef Stig Sjursen har de to siste kvartalene vært tøffe, også i Norge.

- I dette kvartalet er vi tilbake på gamle høyder. Markedet har fått øynene opp for verdien i tjenestene som Novell kan tilføre e-handel. Man skjønner at katalogtjenesten er en del av den infrastrukturen man må ha, sier Sjursen til digitoday.no.

Østensen regner med at Novell vil begynne å rekruttere igjen etter hvert som innsatsen for nettjenestene bærer frukter. Han sier det ikke kommer på tale å flytte hovedkvarteret fra det stabile - og rimeligere - miljøet i Utah til området i eller rundt Silicon Valley. Han forsikrer også at gruppevaren GroupWise - Novells alternativ til Lotus Notes og Microsoft Exchange - er et profitabelt produkt som det fortsatt skal satses på.

Les mer om fornyelsen hos Novell:


Novell vurderer hvordan arvesølvet kan tjene på åpen kildekode
Novell lanserer verktøy for applikasjons- og internettilbydere
Rykter om store permitteringer hos Novell
Neste NetWare profileres som lagrings- og applikasjonstjener
Novell: Reposisjonering skal avverge ytterligere salgssvikt

Til toppen