Novell forsinket med .Net for Linux og Unix

Novell har offentliggjort veikartet for Mono-prosjektet, et initiativ for å utvikle en åpen kildekodebasert utgave av Microsofts utviklingsplattform .Net.

Novell har offentliggjort veikartet for Mono-prosjektet, et initiativ for å utvikle en åpen kildekodebasert utgave av Microsofts utviklingsplattform .Net.

Mono Project ble startet i 2001 av utvikleren Miguel de Icaza, under beskyttelse av Ximian, et selskap som tidligere i år ble kjøpt opp av Novell.

For omtrent et år siden sa de Icaza til News.com at den første utgaven av Mono ville bli ferdig innen slutten av 2003.

    Les også:

Nå skriver Novell i en pressemelding at Mono 1.0 trolig vil bli klar i løpet av andre kvartal av 2004. Denne skal gjøre det mulig for utviklere å bygge .Net 1.1-kompatibel programvare for Linux og Unix. Denne første utgaven skal leveres med ulike bibliotekprofiler, blant annet .NET 1.0, .NET 1.1 og de ECMA-spesifiserte profilene.

Mono 1.0 vil først og fremst støtte x86- og PowerPC-arkitekturene.

Mono 1.2, som ventes i slutten av 2004, skal inkludere biblioteker for å bygge applikasjoner med grafiske brukergrensesnitt, samt noe støtte for egenskaper i .Net 1.2.

- For å lykkes, må utviklere ha et produktivt utviklingsmiljø, stabile programmeringsgrensesnitt og et veldefinert teknologiveikart. Mono tilbyr alt dette, i tillegg til fordelene med .Net for Linux og Unix, sier Chris Stone, en visekontorsjef i Novell, i en pressemelding.

Ifølge Novell skal Mono gjøre det langt enklere å bygge og ta i bruk applikasjoner for Linux og Unix.

Hele veikartet for Mono med langt flere detaljer, er tilgjengelig på denne siden.

Til toppen