Novell forsøker å skremme med Vista

Windows Vista er langt unna, men motstanderne starter allerede kampanjen for å lokke avhoppere.

Windows Vista er langt unna, men motstanderne starter allerede kampanjen for å lokke avhoppere.

Den nye versjonen av Windows er ennå minst ett år unna lansering, men det forhindrer ikke Novell-sjef Jack Messman i å starte kampanjen allerede nå. Han gikk til angrep under Brainshare, som er nettverk- og åpen kildekode-selskapets årlige konferanse i Europa. Valgkampen i Norge er over for denne gang, OS-valgkampen er nettopp kommet i gang.

- Kostnaden ved å migrere fra Windows XP til Vista vil bli høyere enn kostnaden ved å migrere til Linux, og det vil øke overgangen til Linux, sa Messman, ifølge News.com.

Det endelige regnestykket kan han neppe ha, ettersom Vista ennå er langt fra lansering. Hverken lisensprisene eller den nøyaktige kostnaden ved oppgradering kan dermed være kjent, antagelig ikke av Microsoft heller.

I kampen mellom Linux og Windows har det for øvrig blitt produsert en rekke rapporter, gjerne sponset av en part i konkurransen, med svært motstridende konklusjoner om hva som er mest lønnsomt og billigst.

Teknologiskifter og oppkjøp av programvareselskaper gjør ofte at kundene må gjøre valg på nytt, og det må investeres, uansett om man oppgraderer eller bytter leverandør. Dette kan gi konkurrentene en åpning, og det er derfor ikke noe uvanlig trekk når Novell nå forsøker å kapre kunder.

Novell hevder at de er i ferd med å gjøre skikkelige fremskritt på markedet i Europa, og at mange selskaper velger deres Linux Desktop, spesielt i industrier som krever låste klienter med begrenset funksjonalitet.

På konferansen hevdet Novell at selskapets løsninger gir bedre mulighet for å lage spesialtilpassede løsninger for ulike deler av bedriftene.

Messman hevdet også at Linux gir funksjonsfordeler i tillegg til kostnadsfordeler. Funksjonene han snakker om er riktignok ikke ekstra funksjoner, men de som mangler i selskapets Linux. Dette er positivt, hevder han, for dermed er det mindre fare for at de ansatte blir distrahert av ting som ikke er arbeidsrelatert.

Ifølge en fersk rapport fra Windows IT Pro, skal Windows Vista etter planen lanseres 7. desember 2006. Microsoft nekter å bekrefte eller avkrefte dette, og holder på at Vista skal slippes andre halvår neste år.

Til toppen