BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell forsterker satsingen på Linux og åpen kildekode

Novells kundekonferanse BrainShare 2003 er preget av en rekke nye løsninger og initiativ for Linux og åpen kildekode.

16. apr. 2003 - 06:13

Novell har samlet 5000 kunder og partnere i Salt Lake City til konferansen BrainShare 2003. Arrangementet er sterkt preget av at Novell posisjonerer seg som aktør og bidragsyter til åpne standarder, Linux, og åpen kildekode.

Novell kunngjorde versjon 6.5 av NetWare, som plattform for å utvikle og fordele webbaserte applikasjoner. NetWare 6.5 integrerer applikasjonsserveren Novell exteNd (en videreutvikling av Silverstream som Novell kjøpte i fjor sommer) samt kjent åpen kildekodeprogramvare som databasen MySQL og Apaches webserver. NetWare 6.5 går videre med Novells innsats for serverkonsolidering og enhetlig lagring (se artikkelen La Novell rydde opp i heterogene nettverk).

På driftssiden er de ulike ZENworks-pakkene samlet i ett felles tilbud.

Overfor åpen kildekodefellesskapet tilbyr Novell kildekoden til sin Nsure UDDI Server, som legger identitetshåndtering på toppen av den vanlige UDDI-standarden (UDDI er en standard som spesifiserer hvordan webtjenester skal gjøres tilgjengelige gjennom internettbaserte kataloger). Et eget nettsted, Novell Forge, er opprettet for å betjene åpen kildekodeutviklere.

Novell tilbyr en identitetshåndterer for katalogtjenesten eDirectory som svarer til spesifikasjonen fra den Sun-inspirerte Liberty Alliance, og supplerer den med en SAML-utvidelse (Security Asssessment Markup Language er en OASIS-standard for sikkerhet i XML-baserte webtjenester) for sitt iChain-produkt (se artikkelen Novell skjøt blink med "single sign on").

Gruppevaren GroupWise er utvidet med klienter for Linux og Mac.

Til slutt har Novell utarbeidet en egen sertifiseringsordning for eksperter innen både Linux og Novell, døpt Certified Linux Engineer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.