Novell fortsetter å tære på reservene

Driftsresultatet er det beste på tre år. Avskrivninger ga et underskudd på en tredel av omsetningen.

Driftsresultatet er det beste på tre år. Avskrivninger ga et underskudd på en tredel av omsetningen.

Nedgang i programvarelisensiering gjør at omsetningen til Novell i oktoberkvartalet, regnskapsårets fjerde, falt fra 300 millioner dollar i fjor til 287 millioner i år. Driftsresultatet var det beste på tre år, med 19 millioner dollar i pluss, mot 15 millioner i samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet svarer til 0,05 dollar per aksje. Analytikerne hadde ventet en omsetning på så vidt over 300 millioner dollar, og et driftsresultatet på 0,03 til 0,04 dollar per aksje.

Ekstraordinære avskrivninger på 130 millioner dollar, grunnet avsetninger, restrukturering og overtakelser, gjør at bunnlinjen havner på minus 109 millioner dollar. I samme kvartal i fjor var mønsteret likt: 92 millioner dollar i ekstraordinære avskrivninger ga et tap på 109 millioner dollar.

Novell reposisjonerer seg som et Linux-selskap. De siste månedene har to viktige oppkjøp bidratt til dette: Ximian, kjent for prosjektet Mono som skal forene Microsoft .Net med Linux, og for en Linux e-postklient som Exchange-servere oppfatter som en Microsoft Outlook-klient; og den tyske Linux-distributøren SUSE.

    Les også:

Novell forpliktet seg ved det siste kjøpet å fortsette å støtte SUSE Linux på IBM-maskiner. IBM kvitterte ved å kjøpe Novell-aksjer for 50 millioner dollar.

I Norge presenterer Novell sin nye Linux-profil på HP Linux Road Show.

Til toppen