RESULTATERFINANS

Novell går i oppløsning

Selskapet selges for 2,2 milliarder dollar, og skal deles i to atskilte organisasjoner.

22. nov. 2010 - 16:42

Novell melder at de har avtalt å selge seg til Attachmate Corporation i en aksjetransaksjon verdsatt til rundt 2,2 milliarder dollar. Det svarer til en aksjekurs på 6,10 dollar. Novell-aksjen har siden et hopp 2.mars i år stort sett ligget innen intervallet 5,50 til 6,50 dollar. Den dagen kunngjorde Elliott Associates et tilbud om å kjøpe Novell for 5,75 dollar per aksje.

Samtidig med at selskapet Novell selges til Attachmate, skal «visse immaterielle eiendeler», hvilket antakelig vil si programvarerettigheter, selges til CPTN Holdings, et konsortium av IT-selskaper som Microsoft står bak. Disse rettighetene selges for 450 millioner dollar kontant. Dette salget gjenspeiles i prisen som Attachmate skal betale, heter det. Fra Attachmates side er det en forutsetning at disse rettighetene selges.

Attachmate er privateid og holder til i Seattle i delstaten Washington. De leverer programvare og løsninger innen drift av store IT-miljøer. For noen år siden ble deres årsomsetning anslått til rundt 400 millioner dollar. Dette tallet omfatter NetIQ, et selskap innen samme nisje som Attachmate kjøpte i juli 2006.

Det opplyses at Attachmate har til hensikt å drive Novell som to atskilte forretningsenheter, henholdsvis Novell og Suse.

I praksis innebærer dette at Novell oppløses. Det tradisjonelle Novell vil, i tillegg til at åndsverk selges til Microsoft, henvises til å utfylle tilbudene fra Attachmate og NetIQ, mens Suse videreføres slik de var før Novell kom inn i bildet.

Det er fullt mulig at Suse selges videre til et annet selskap. Linux-virksomheten til Novell har vært begjært av flere. I september ble det kjent at VMware var interessert i å overta Suse Linux. Det ble samtidig meldt at Attachmate da var interessert i resten av Novell.

Salget av Novell til Attachmate og av Novell-rettigheter til CPTN, krever godkjenning av Novells aksjonærer. Transaksjonene ventes å bli godkjent, slik at salgene kan gjennomføres i løpet av første kvartal 2011.

Novell hadde i sin tid en forholdsvis stor organisasjon i Norge. I november 2007 ble Norges-kontoret nedlagt, og alt salg av produkter og tjenester ble penslet om til PC-Ware.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.