Novell gir opp sitt gamle jeg

Hver tiende må forlate Novell når selskapet trapper ned på alt unntatt Linux og ID.

Hver tiende må forlate Novell når selskapet trapper ned på alt unntatt Linux og ID.

Ledelsen i Novell ser ut til å ta et første skritt for å gi etter for press fra en aksjonærgruppe ledet av Blum Capital. Denne gruppen vil at selskapet skal gi opp all videreutvikling av nettoperativsystemet NetWare, selge konsulentselskapene Celerant og Cambridge Technology Partners, og selge avdelingene som driver med gruppevaren GroupWise og ressursforvaltningssystemet ZenWorks.

    Les også:

I en pressemelding sendt ut i går sier selskapet at det vil gjennomføre kostnadskutt for å spare 110 millioner dollar i året. Nedbemanningen antas å innebære at ti prosent av selskapets 6000 ansatte må gå. Driften og utviklingsinnsatsen skal konsentreres om Linux, åpen kildekode og løsninger innen ID og ressursforvaltning. Citigroup er hyret for å vurdere «strategiske alternativer» for Celerant.

Det ser ut til å innebære at utviklingen av NetWare og GroupWise er blant det som skal ofres, uten at pressemeldingen sier dette direkte.

Kostnadskuttene vil belaste regnskapet med 30 til 35 millioner dollar i oktoberkvartalet, og gi full uttelling i januarkvartalet som er neste regnskapsårs første kvartal.

Meldingen antyder at salgsstyrken vil bli spart, samtidig som den rettes inn på selskapets nye strategi. Novell lover mer informasjon når tallene for oktoberkvartalet offentliggjøres.

Ifølge Wall Street Journal har Blum Capital ikke kommentert meldingen fra Novell.

Ifølge IDC taper Novell globalt i forhold til den konkurrerende Linux-spesialisten Red Hat. De to står for 80 prosent av Linux-markedet, men Red Hats andel er tre ganger så stor som Novells.

Til toppen