BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell: Java vil erstatte C og C++

Dagen etter at C++ endelig er blitt ISO-standardisert, rykker toppsjef Eric Schmidt i Novell ut med en spådom om at Java vil erstatte C og C++ som det dominerende programmeringsspråket.

Eirik Rossen
20. nov. 1997 - 13:28

Schmidt karakteriserte Java som språket til elektronisk handel, og at nye Java-plattformer og applikasjoner vil etter hvert dominere datamiljøet. Han understreket samtidig at tekniske stridsspørsmål ville løses uavhengig av søksmålene mellom Sun og Microsoft - men at det er helt avgjørende å hindre Microsoft fra å flise opp programmeringsgrensesnittene til Java.

Schmidt siterte disse tallene:

  • 1,1 millioner Java-utviklingskit (JDK - Java development kit) er lastet ned
  • det finnes allerede 450.000 Java-applikasjoner
  • det vil finnes 700.000 Java-applikasjoner i løpet av 1998
  • 400.000 nettsteder bruker Java
  • 87 prosent av all Java-utvikling rettes mot klienter

Den virkelige utviklingen, ifølge Schmidt, vil komme når Java for alvor anvendes på tjeneren. Schmidt gjentok at han satser sitt selskaps framtid på Java, nettopp for å lage tjenerbaserte applikasjoner. Novell tar sikte på å skrive om flesteparten av tjenestene sine i Java, for å tilby et fullkomment plattformuavhengig men enhetlig nettverksmiljø.

Sentralt i Novells strategi er grensesnittet Java Naming and Directory Interface som det utvikler i samarbeid med JavaSoft, Netscape, IBM og Hewlett-Packard.

Schmidt ser for seg at Java kan bidra til å gjøre det rimeligere å bruke eksisterende PC-er, og at en overgang til tynne klienter vil skje svært gradvis.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.