Novell klargjør Suse Linux 10

En ny versjon av Suse Linux vil bli tilgjengelig i begynnelsen av oktober.

En ny versjon av Suse Linux vil bli tilgjengelig i begynnelsen av oktober.

Novell annonserte i går at Suse Linux 10.0 vil tilgjengelig i butikker i begynnelsen av oktober.

Suse Linux 10.0 er for første gang satt sammen av openSUSE-prosjektet, en nylig dannet fellesskap sponset av Novell, som skal bidra til større utbredelse av Linux. I første omgang vil Suse Linux inkludere endringer og feilfikser som er blitt gjort på bakgrunn av tilbakemeldinger fra utviklere verden over. Den nye versjonen er nå under betatesting. Den vil inkludere blant annet de nyeste utgavene av Firefox og OpenOffice.org 2.0, i tillegg til sikkerhetsverktøy som spamfiltre, antivirusverktøy og brannmur. Den vil også ta i bruk skrivebordssøket Beagle og Amarok med full MP3-støtte.

Dessuten vil den demonstrere mer avanserte løsninger som Xen-basert virtualisering og filaksess gjennom iFolder. Disse løsningene vil senere også bli tilgjengelige i Novells Linux-baserte bedriftsløsninger.

Suse Linux 10.0 skal også inkludere ny funksjonalitet for migrering fra Windows. Prisen på den nye utgaven som kan kjøpes i butikken eller bestilles via weben, er satt til 44 euro, noe som skal være nesten en halvering av prisen for tidligere versjoner.

Til toppen