Novell-kunder får applikasjonsserver i nyttårspresang

Novell vil integrere tidligere Silverstreams applikasjonsserver i neste oppgradering av NetWare, slik at eksisterende kunder får den gratis.

Etter å ha tapt kampen om nettoperativsystemer, har Novell satset på å bygge en ny tilværelse som leverandør av løsninger som integrerer eksisterende miljøer hos kunder og tilrettelegger dem for framtidsrettede tjenester. En vesentlig del av denne integrasjonsvirksomheten bygger på katalogtjenesten eDirectory. Etter oppkjøpet av Silverstream i sommer, har Novell videreutviklet integrasjonsstrategien med webtjenester, basert på det som i dag heter exteNd Application Server og andre av Silverstreams verktøy for utvikling, integrasjon og webtjenester.

Les også:

Noe av det første som skal skje, er at exteNd Application Server også inngår i en pakkeløsning med neste oppgradering av NetWare, med kodenavn Nakoma. Det innebærer at eksisterende kunder med vedlikeholdsavtale, noe de fleste har, vil få applikasjonsserveren gratis. Administrerende direktør , Geir Christensen i Novell Norge mener dette vil utvide Novell-plattformens integrerende egenskaper.


- Poenget er at det som Gartner nå har begynt å kalle APS for "Application Platform Server", altså kombinasjonen av utviklingsplattform og webserver, nærmer seg status som standardvare. Vår APS er i seg selv integrerende, og kjører også applikasjoner laget for BEA, WebSphere, Oracle og Sun. Det er videre rettet inn mot en av de mest integrerende utviklingsverktøyene for J2EE, exteNd Composer. Ved å pakke dette sammen med Novells integrerende plattform, kan vi tilby virkemidler for å integrere alt en bedrift har av eksisterende systemer, og legge et grunnlag for å bygge toppmoderne løsninger uten å endre ting de allerede har. De kan ivareta investeringer som allerede er gjort, og sørge for at nye investeringer gir avkasting på minimal tid. Fordelen med Novell, er at det er lett å hente informasjon fra andre Java-orienterte miljøer, samtidig som man også kan snakke sammen med Microsoft .Net.

BEA og IBM kommer ut på topp i undersøkelser om applikasjonsservere og markedsandeler.

- Det er likevel ikke så store tall det er snakk om, innvender Christensen.

- Å gi bort vår applikasjonsserver i forbindelse med neste oppgradering av NetWare, vil innebære en kraftig økning av antall applikasjonsservere på markedet. De som vil, kan prøve betaversjonen av Nakoma, som ventes rett over nyttår.

Novell liker å betrakte seg selv om "edderkoppen" i IT-bransjen, som greier å samle alle tråder til en felles helhet, og kombinere dem med gode løsninger for sikkerhet og adgangskontroll.

- Rollebasert tilgang ligger til grunn for alle våre tilbud. Vi er på alle måter klare for for det markedet for nyinvestering i integrasjon som seiler opp nå, avslutter Christensen.

Til toppen