BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell lager Wave til bedrifter

Bygger plattform med sømløs støtte for Googles «bølger».

18. nov. 2009 - 12:37

Pulse er navnet på et nytt samarbeidsverktøy som Novell utvikler for bedriftsmarkedet.

Produktet skal samle e-post, dokumenthåndtering, sosiale nettverksfunksjoner og lynmeldinger under én og samme paraply.

Hørt det før? Da er du ikke alene.

Dette er en bedriftsutgave av Googles Wave, og i likhet med sistnevnte vil også Pulse gi brukerne anledning til å samarbeide og kommunisere i sanntid.

Novell-produktet skal dessuten implementere Googles åpne Wave-protokoll, og de to plattformene skal fungere sømløst med hverandre.

Det har hele tiden vært Googles uttalte målsetning at Wave-protokollen tas i bruk bredt, og i flere produkter enn deres eget.

Novell opplyser at de har innledet et samarbeid med Google for å sikre interoperabilitet mellom Pulse og Wave, og mellom «bølger» av kommunikasjon med brukere på tvers av løsningene.

Novell er dermed en av de første IT-virksomhetene som knytter egne forretningsverktøy mot Googles nye, åpne kommunikasjonsplattform.

SAP og Salesforce er eksempler på andre selskaper som viser interesse for å bygge forretningsapplikasjoner eller utvidelser til slike med Wave-støtte.

Novell Pulse skal være tilgjengelig i løpet av første halvår 2010. I første rekke vil produktet tilbys som en tjeneste. Senere skal produktet også bli tilgjengelig for installasjon lokalt i bedriften.

Ifølge selskapet skal de også utgi en gratis versjon av produktet, men det er foreløpig uklart hvilke egenskaper denne vil ha.

Novell har lagt ut en video der de demonstrerer Pulse.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.