BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell lanserer XML-kompatibel metakatalog

DirXML skal gjøre det mulig å nå og styre andre katalogtjenester gjennom Novells egen NDS.

Eirik Rossen
14. juli 1999 - 14:42

DirXML ble demonstrert mandag på Catalyst-konferansen til Burton Group, der katalogtjenester er et av hovedtemaene. Novell lover å gjøre en beta-utgave tilgjengelig for kunder i løpet av fjerde kvartal. En kommersiell utgave kommer i 2000. I første omgang støttes NetWare 5 og NT. Siden skal DirXML gjøres tilgjengelig for Solaris og Linux. Det framtidige produktet er tidligere kjent under kodenavnet Virtual Replica.

Novell hevder at løsningen er den første som både samler all data fra ulike kataloger, og samtidig gir de som eier data full kontroll over hvem som får tilgang til den og på hvilken måte.

DirXML skal kunne forholde seg til "alle datakilder", også andre metakataloger og forvaltningssystemer (ERP). Novell ser fram til at teknologien brukes i elektronisk handel mellom bedrifter, der den vil kunne automatisere og forenkle en rekke prosesser.

Blant de som har uttrykt offentlig støtte til DirXML er Bowstreet - opphavet til DSML som skal bli en standard XML-utvidelse for å håndtere katalogtjenester (se peker til artikkelen "Kombinerer XML og katalogtjenester") - Compaq og Isocor.

Novell lover konsulentstøtte til pionerene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.