Novell legger ned Norges-kontoret

Novells norske kontor blir avdeling i programvare-distributøren PC-Ware.

Novell legger ned Norges-kontoret

Novells norske kontor blir avdeling i programvare-distributøren PC-Ware.

I august forlot Geir Christensen stillingen som administrerende direktør i Novell Norge for å overta som administrerende direktør i PC-Ware Norge. I dag innkalte han til pressekonferanse, og forkynte at han nok en gang er hovedpersonen for Novells satsing i Norge.

Det skjer ved at PC-Ware har inngått en noe spesiell avtale med Novell: Norge-kontoret til Novell legges ned, de fire gjenværende ansatte overføres til PC-Ware Norge, og alt salg av produkter og tjenester gjennom partnerkanalen til Novell i Norge, vil heretter gå via PC-Ware.

Stian Holmen ble konstituert som administrerende direktør i Novell Norge da Christensen gikk over til PC-Ware. Nå er de igjen kollegaer. En annen kjent Novell-mann i Norge, Ivar Lyse, er fra i dag Novell-spesialist i PC-Ware Norge.

Ken Tomassen, ansvarlig for Novell i Norden og i Midtøsten, sier han regner med at den nye modellen vil føre til framgang for Novell i Norge.

En forutsetning for den nye modellen, er at PC-Ware ikke skal komme i konkurranse med tradisjonsrike Novell-partnere som ErgoGroup.

- Dette er en forutsetning vi akter å leve opp til fullt ut, forteller Christensen.

Holmen forsikrer at han har tatt opp den nye modellen med blant annet ledelsen i ErgoGroup, og fått aksept for den.

- Vi prøver en tilsvarende modell i Israel, sier Tomassen. – Dersom det norske partnerskapet med PC-Ware virker slik vi håper og tror, kan det tenkes at vi inngår tilsvarende avtaler med PC-Ware i andre land.

PC-Ware er en stor programvaredistributør med verdiøkende tjenester, og er etablert i 23 europeiske land samt Sør-Afrika og Kina. Selskapet har 1400 ansatte. Avdelingen i Norge har 21 ansatte, inkludert de fire som nettopp er overført fra Novell. Omsetningen globalt ligger rundt 800 millioner euro i året. Omsetningen i Norge er 170 millioner kroner i året: Christensen tar sikte på å doble den i løpet av tre år. Selskapet har tettet bånd til store programvarehus som IBM og Microsoft.

Ifølge Tomassen har PC-Ware en helt annerledes kundebase i Norge enn Novell: Han håper at det nye samarbeidet vil gi Novell tilgang til nye kunder. Det kan oppfattes som Novells viktigste motiv for å gå inn på avtalen: Selskapet er kjent for å ha hatt problemer til å nå ut i markedet med sine produkter. Med mange store Microsoft-kunder, vil PC-Ware kunne medvirke til at Novell får uttelling i Norge for sin samarbeidsavtale med Microsoft.

Blant Novells mange produkter, framhever Christensen Novells suiter for henholdvis ID og ressursadministrasjon, før han sier at også Linux vil være viktig.

    Les også:

Til toppen