BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell og Oracle velger Netscapes nettleser

Novell og Oracle har erklært at de vil bunte Netscapes nettleser Navigator i program- og maskinvarepakker for både NC- og PC-plattformer.

Eirik Rossen
1. sep. 1997 - 10:49

Fra et markedssynspunkt er dette et nytt trekk i Netscapes initiativ, døpt "Netscape Everywhere", som skal gi nettleseren Navigator og klientsuiten Communicator et solid fotfeste før Microsoft Internet Explorer 4.0 blir kommersielt tilgjengelig 30. september.

I en pressemelding sier Netscapes toppsjef Jim Barksdale at Navigator brukes av anslagsvis 60 millioner mennesker verden over, og at man vil sikre at klienten finnes overalt i både hjem og næring. En talsmann for selskapet sa i forrige uke til Newsbytes at man ønsker å distribuere ytterligere 100 millioner eksemplarer i løpet av de kommende tolv månedene.

Beatriz Infante fra Oracles avdeling for applikasjonstjenere forplikter datterselskapet NCI (Network Computer Inc.) til å bunte Navigator i alt det lager. Hun roser Netscapes avgjørelse om å programmere framtidige utgaver i 100% Pure Java fordi det passer så godt sammen med Oracles egen flerplattformstrategi.

Novells toppsjef Eric Schmidt er like entusiastisk og forpliktende i sin pressemelding. Novell undergår strategiske endringer i både organisasjon og teknologi for å komme på høyde med Internett/intranett-bølgen.

Som ledd i sin markedsføringskampanje, har Netscape også tatt initiativ for å gjøre Navigator mer tilgjengelig for den alminnelige forbrukeren. Fra i dag kommer for eksempel mange av de største datakjedene og stormagasinene i USA - til sammen 9000 utsalgssteder - til å tilby tre ulike pakker med klient-suiten Communicator - en begynnerpakke, en superbrukerpakke, og en pakke med verktøy for nett-publisering.

Flere observatører karakteriserer Netscapes og Microsofts tevling om hegemoni i nettleser-markedet som en "browser war". Talsmenn for begge selskapene svarer med å understreke sine produkters fortreffelighet og at det dreier seg om normale markedsføringstiltak.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.