BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell overfører alt de har til Linux

Novell overfører alt de har av nettverksapplikasjoner til Linux, og har inngått distribusjonsavtaler med Dell, HP og IBM.

25. juni 2003 - 07:59

Nettjenesteleverandøren Novell tar sikte på innen halvannet år å tilby absolutt alt de har av nettverksapplikasjoner på både sitt eget nettoperativsystem Novell, og Linux. Da vil den kommende NetWare 7 og Linux være likeverdige plattformer for alle selskapets produkter.

I første omgang vil "Novell Nterprise Linux Services" bestå av en pakke med disse tjenestene:

  • identitetstjenester (eDirectory og DirXML)
  • filtjenester (iFolder)
  • utskrifttjenester (iPrint)
  • meldingstjenester (NetMail)
  • drift (ZENworks)
  • tjenester for sluttbrukere (exteNd Director)
  • sentralisert administrasjon med nettleser som grensesnitt mot alle tjenester på alle servere (iManager)

Denne pakken vil være tilgjengelig i en betaversjon i løpet av juli. En endelig utgave vil være klar i løpet av høsten.

Denne satsingen på Linux viderefører kjente toner fra Novell. Selskapet har lenge gjort en innsats for serverkonsolidering og enhetlig lagring i heterogene miljøer. På kunde- og partnerkonferansen BrainShare 2003 i Salt Lake City i april i år kunngjorde Novell en rekke løsninger og initiativ for Linux og åpen kildekode.

I en støtteuttalelse sier en representant for IDC at Novells Linux-tilbud vil gjøre det enklere , tryggere og rimeligere for organisasjoner uten avansert kompetanse å basere sine nettverk på Linux. En viktig faktor er at Novell tilbyr både support og opplæring, blant annet et program kalt Certified Linux Engineer.

Andre støtteuttalelser til Novells Linux-satsing kommer fra distribusjonspartnerne SuSE og Red Hat, samt Conectiva, Turbolinux, Computer Associates, EMC, Ximian og Open Source Development Lab.

Avtalene med Dell, Hewlett-Packard og IBM innebærer at disse vil tilby servere med Novells Linux-løsninger til sine kunder, og samarbeide med Novell om opplæring og support. HP vil tilby ProLiant-servere med prøveversjoner av Nterprise Linux Services allerede i juli.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.