BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell-pakke lar nyansatte hoppe i det

Novells nye pakke "Employee Provisioning" sørger for at brukerprofiler replikeres gjennom hele nettverket straks de opprettes eller oppdateres i en av flere lenkede applikasjoner.

27. aug. 2001 - 09:18

Pakken henvender seg først og fremst til organisasjoner som må forholde seg til et stort antall brukere som skal ha varierende tilgangsrettigheter til et forholdsvis høyt antall applikasjoner.

Ifølge Novell, virker Employee Provisioning slik: Du oppretter en profil for en ny medarbeider i for eksempel PeopleSoft. Straks opprettes det profiler for den samme medarbeideren i Novells katalogtjeneste eDirectory, i Lotus Notes, i e-postsystemet, i SAP, i det fysiske adgangskontrollsystemet og i alle internt utviklede verktøy som vedkommende trenger for å gjøre jobben.

Systemet kan også brukes overfor eksterne medarbeidere eller kunder. Oppdateringer skjer etter regler definert av organisasjonen.

Endringer og slettinger av brukerprofiler følger det samme prinsippet. Straks en profil fjernes fra en applikasjon i systemet, forsvinner den fra alle de øvrige.

Fordelene med denne ordningen er større sikkerhet, større konsekvens, raskere igangsetting av nye medarbeidere, og redusert heft på driftssiden, mener Novell.

Employee Provisioning er den første i en serie produkter som Novell har døpt "Jump Start". Felles for denne serien er at den skal gjøre bruk av selskapets kjerneteknologi, spesielt innen katalogtjenester, til å tilby nye måter å rasjonalisere og effektivisere administrasjon og drift av organisasjoner og IT.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.