Novell presiserer tidsplan for GroupWise for Linux

Novell bruker LinuxWorld til å presisere tidsplaner for Linux-versjoner av nøkkelprodukter, og avviser at NetWare står for fall.

Novell bruker LinuxWorld til å presisere tidsplaner for Linux-versjoner av nøkkelprodukter, og avviser at NetWare står for fall.

På sommerens LinuxWorld i San Francisco har Novell vært så ivrig i å propagandere sin forpliktelse overfor Linux, at toppsjef Jack Messman har måttet trå høylydt til for å slå fast at Linux kommer i tillegg til, og ikke i stedet for, NetWare.

    Les også:

Versjon 6.5 av NetWare sendes ut i disse dager, og versjon 7.0 er under utvikling. Denne kommende utgaven av nettoperativsystemet vil støtte både Linux- og NetWare-kjernen, understreket Messman.

Novell fortalte i juni at alt selskapet har av applikasjoner til både klienter og servere, skal tilbys til Linux, i tillegg til Windows, diverse Unix-varianter og selskapets eget NetWare.

På LinuxWorld presiserte Novell at gruppevaren GroupWise – med e-post, tidsplanlegging, lynmeldinger, kontaktlister, dokumentstyring og tjenester for arbeidsfly – vil foreligge på Linux i løpet av første halvår 2004. Den Java-baserte Linux-klienten foreligger i dag i en beta-utgave, mens server-komponenten vil nå beta-fasen mot slutten av september. Novell sa også at GroupWise vil fullt ut støtte og integrere Ximian-klienten Evolution. Novell er i ferd med å kjøpe opp Ximian og organisere det som en avdeling under seg. Salgsargumentene for GroupWise mot konkurrenter som Microsoft Exchange og IBM Lotus Notes, er sikkerhet, brukervennlighet, funksjonalitet og lave eier- og driftskostnader. GroupWise tilbys gjennom nettleser eller gjennom egen klient, og kan også aksesseres gjennom mobiltelefoner og PDA-er.

Et annet nøkkelprodukt for Novell, katalogtjenesten eDirectory, har lenge vært tilgjengelig under Linux. Novell kunngjorde på LinuxWorld at den siste versjonen 8.7.1 vil være tilgjengelig for en rekke plattformer, inklusiv de siste bedrifts-Linux fra Red Hat Software og SuSE, fra og med 8. august for to dollar per bruker. Blant nyhetene i denne versjonen er innebygget støtte for avansert autentisering, blant and biometri, smartkort og passordgeneratorer. eDirectory finnes ellers for Windows, Solaris, NetWare og AIX.

Til toppen