BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell saksøker Microsoft

Nettverksprogramvareleverandøren Novell saksøker Microsoft for det man mener er villedende markedsføring fra Steve Ballmers (bildet) selskap.

2. okt. 2001 - 10:29
Ifølge Novell Inc har Microsoft Corporation i sin markedsføring uttalt at Novell er i ferd med å flytte sitt hovedfokus fra programvareutvikling til konsulentvirksomhet, og at det følgelig vil være en "uløpsdato" på Novells NetWare-plattform, som nylig ble lansert i ny versjon. Dette medfører ikke riktighet, sier Novell som derfor søker en rettslig kjennelse på at Microsoft ikke kan fortsette med sin markedsføring. Novell vil også be om en erstatning for den skade Microsoft har påført Novells gode rykte og eventuelt tapt salg, samt at Microsoft pålegges å kjøre en ny markedsføringskampanje som inneholder en beriktigelse.


Microsoft ønsker ikke å kommentere søksmålet fordi selskapet "ikke har lest klagen ennå og følgelig ikke vet hva man skal kommentere", skriver Reuters.

- Microsoft har forsøkt å skape en fiktiv "dødsdato" for NetWare for å skape frykt og usikkerhet blant Novells kunder og for å avskrekke fremtidige kunder fra å gjøre business med Novell, sier selskapets COO Stewart Nelson i en pressemelding.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.