BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell skal støtte Microsofts Office-format

Versjonen av OpenOffice.org som Novell distribuerer, skal snart få støtte for Microsofts Office Open XML-format.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. des. 2006 - 10:07

Novell annonserte i går at selskapets versjon av OpenOffice.org nå skal få støtte for Microsofts Office Open XML-format. Novell samarbeider med Microsoft og flere andre i et prosjekt for å lage toveis oversettere for tekstbehandlings-, regneark- og presentasjons-dokumentene i OpenOffice.org og Microsoft Office.

Oversettelsesverktøyene skal gjøres tilgjengelig som en plugin til Novells OpenOffice.org-produkt. Men selskapet vil utgi koden for integrasjon av Open XML-formatet som åpen kildekode og tilby den til OpenOffice.org-prosjektet.

- Novell støtter OpenDocument-formatet som standard filformat i OpenOffice.org fordi det gir kundene valgmuligheter og fleksibilitet. Men interoperabilitet med Microsoft Office har også vært kritisk for suksessen til OpenOffice.org, sier Nat Friedman, Novells teknologi- og strategisjef for åpen kildekode, i en pressemelding.

- OpenOffice.org er veldig viktig for Novell, og etter hvert som våre kunder ruller ut Linux på PC-ene, forteller de oss at det å kunne utveksle dokumenter mellom OpenOffice.org og Microsoft Office er helt nødvendig, sier Friedman.

    Les også:

- Som en leder innen åpen kildekodefelleskapet, kan Novell hjelpe oss med å sikre at teknologien for oversettelse av Open XML fungerer godt på tvers av ulike applikasjoner og plattformer, sier Chris Capossela, en visepresident i Microsoft Business Division Product Management.

Office Open XML-formatet er standardformat i Office 2007. Det skal også kunne støttes av en del eldre Office-versjoner gjennom fritt tilgjengelige tillegg. Formatet skal presenteres for godkjennelse av Ecma General Assembly den 7. desember i år. Microsoft har til hensikt å tilby spesifikasjonen for formell ISO/JTC1-standardisering noe senere.

Open Document Format er på sin side nettopp blitt publisert som ISO-standard.

OpenXML/ODF Translator-prosjektet er tilgjengelig her, foreløpig med ODF-oversetteren til Word.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.