BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell slipper NDS for NT

På NetWorld+Interop i Utah har Novell kunngjort at selskapet vil slippe NDS - Network Directory Services - for Windows NT i løpet av en måneds tid. NDS er katalogtjenesten som betraktes som Novells arvesølv.

Eirik Rossen
9. okt. 1997 - 13:54

NDS er det Novell-produktet som har størst potensial i forhold til Internett og til konkurrerende nettoperativsystemer, fordi det tilbyr en universell katalogtjeneste som kan danne grunnlaget for en mengde andre tjenester og produkter. NDS for NT kan betjene styringsverktøy for NT, og gjør det mulig å integrere oversikt over NT-øyer i heterogene miljøer som ellers er sentralstyrte.

Systemansvarlige bruker NDS til å samle på ett sted informasjon som brukeridentiteter, tilgangsrettigheter, e-post-adresser med mer. NDS er buntet med Novells eget nettoperativsystem NetWare og med flere varianter av Unix.

Ifølge sjefen for Novells gruppe for nettjenester - Michael Simpson, krever NDS for NT ingen endringer hos klienter, applikasjoner eller NetWare-tjenere.

- Informasjon sendes direkte fra NT Server til NDS i stedet for til Microsoft Domains. NDS styrer alle OS-integrerte applikasjoner, sa Simpson.

NDS for NT utfyller Novells øvrige tilbud på NT: Applications Launcher (automatiserer distribusjon av applikasjoner og oppgraderinger til NT-arbeidsstasjoner og andre klient-maskiner via NDS), IntranetWare, Novell Administrator for NT (synkroniserer NT-domener med NDS) og gruppevareprogrammet GroupWise 5.2.

Novell har lenge sagt selskapet tar sikte på å gjøre NDS tilgjengelig på et stort antall plattformer. En prøveutgave av NDS for NT kan lastes ned fra www.novell.com/nds/nds4nt. Priseksempler er 345 dollar for fem brukere, og 16.250 dollar for 250.

Hele ledelsen i Novell Norge er på plass i Utah, og er ikke tilgjengelige for kommentarer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.