BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell støtter virtuell Windows og Red Hat

Novell tilbyr en pakke med support for virtuelle servere under både Windows og Red Hat.

19. juni 2007 - 14:34

Novell har kunngjort to nyheter rundt Suse Linux Enterprise 10.

Den ene er at den første «service pack»-oppgraderingen – SP1 – for Suse Linux Enterprise er tilgjengelig.

På serversiden tilbyr SP1 forbedringer innen virtualisering, lagringsinfrastruktur for løsninger med høy tilgjengelighet, sikkerhet og støtte for de nye firekjernede prosessorene fra Intel og AMD.

På klientsiden tilbyr SP1 utvidet støtte for OpenOffice.org samt det Novell kaller «oppdatert brukeropplevelse», samt en prøve på desktopvirtualisering.

Den andre store nyheten er «Virtual Machine Driver Pack».

Dette er en samling drivere som gjør det mulig å kjøre uendret Windows og Linux som gjester på Xen-hypervisor, med det som beskrives som «nesten opprinnelig ytelse».

Driverpakken innebærer at Novell tilbyr support for virtuelle Windows- og Red Hat-servere når disse kjøres på Xen. Driver for Windows – XP, 2000 og 2003 – gjøres tilgjengelig i løpet av juli, mens drivere for Red Hat Enterprise Linux 4 og 5 kommer seinere i sommer.

Driverpakken selges på årsabonnement: opptil fire virtuelle maskiner koster 299 dollar per fysisk server. Uten øvre grense på antall virtuelle maskiner koster abonnementet 699 dollar per fysisk server.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.