BEDRIFTSTEKNOLOGI

Novell Suse kjører .Net på Linux

Mono er integrert i nyheten «Suse Linux Enterprise 11».

25. mars 2009 - 09:01

I går brukte Novell friprogsamlingen Open Source Business Conference 2009 i San Francisco som arena for å lansere oppgraderingen «Suse Linux Enterprise 11» (SLE 11), en pakke som omfatter både server («Enterprise Server») og klient («Enterprise Desktop»).

Novell-sjef Ron Hovsepian posisjonerer SLE 11 som «den mest interoperable plattformen for forretningskritisk databehandling», og en som strekker seg fra den mest beskjedne pc-en til de største datasentralene.

Den største nyheten er at Mono-prosjektet er integrert i serverpakken. Det innebærer at man kan kjøre .Net-baserte serverapplikasjoner direkte på Linux, og nyte godt av alle de øvrige egenskapene som er lagt inn i Suse Enterprise Linux. I stedet for å selv måtte legge inn Mono, har man en ferdig løsning med full support. Egenskapen skalerer oppover til IBM-stormaskiner: Den støtter .Net-applikasjoner på IBM System z.

En annen hovednyhet er en utvidelse, «High Availability Extension» for klynger og datareplikering, til en pris som skal være langt lavere enn proprietære løsninger.

Samarbeidsavtalen med Microsoft lar Novell presentere SLE 11 som «den eneste Linux som arbeider sømløst med både Windows-servere og Windows-pc-er». SLE 11 retter seg også, i likhet med sine forgjengere, mot miljøer som ønsker å bytte ut Unix med Linux.

Hovsepian poengterer også at systemet passer for alle som arbeider med virtuelle løsninger. SLE Server 11 kan kjøres som virtuell gjest på de tre hypervisorene VMware, Xen og Microsofts Hyper-V. Sentrale salgsargumenter for SLE Desktop 11 er bedringer innen multimedia, og «maksimal interoperabilitet med Microsoft Office og Exchange».

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.