Novell tilbake med overskudd

Novell tilbake med overskudd

Endelig gir Novells satsning på åpen kildekode mer enn bare godvilje.

Programvareselskapet Novell har lagt frem tall for regnskapsårets andre kvartal. Kostnadskutt snudde fjorårets underskudd til et overskudd i år, men omsetningen faller fortsatt.

Novell står fortsatt midt oppe i et stort og langt skifte fra proprietær programvare til full satsning på åpen kildekode. Det har gitt selskapet et nytt moment i markedet, men det har foreløpig ikke gitt samme utslag i de finansielle resultatene.

Salg av selskapets produktportefølje Open Platform Solutions endte med en omsetning på 57 millioner dollar. Det var nesten en tredobling fra 20 millioner året før, mens selskapets gamle kjerneprodukt Netware trakk omsetningen kraftig ned slik at selskapets totale salg var 19 millioner dollar lavere.

Omsetningen endte på 278 millioner dollar, ned fra 297 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Overskuddet karet seg opp til tre millioner dollar. I tilsvarende kvartal i fjor tapte selskapet 16 millioner dollar. Novell mener at selskapets utvikling er god og de opplyser også at overskuddet ville vært større hvis det ikke var for negativ påvirkning av valutakurser som reduserte overskuddet med fem millioner dollar.

Novell vil fortsette å kutte kostnader fremover.

– Selv om Novell leverte i forhold til prognosene som ble gitt for dette kvartalet har vi ikke mistet av syne vårt mål om å kraftig øke fortjenesten innen slutten av regnskapsåret 2008, sier Jack Messman, Novells toppsjef i en pressemelding.

Til toppen