Novells sterkeste kvartal på to år

Novell gjorde det 33 prosent bedre enn forventet, og økte fortjenesten til 42 millioner dollar i kvartalet fram til 31. oktober.

Omsetningen økte med 11 prosent til 297,6 millioner dollar. Tallene for samme kvartal i fjor var en fortjeneste på 7,2 millioner dollar av en omsetning på 269,2 millioner.

Kvartalet var det fjerde i Novells avvikende regnskapsår. På årsbasis ble fjorårets underskudd på 78,3 millioner dollar forbedret til et overskudd på 102 millioner dollar, mens omsetningen bare økte fra 1,01 milliarder dollar til 1,08 milliarder.

NetWare 5.0 som ble sluppet 14. september, spilte en viss rolle for kvartalsresultatet, men kanskje ikke så mye som Novell hadde håpet: NetWare-andelen av omsetningen økte med 16 prosent til 150 millioner dollar, mens tjenerapplikasjonene økte med 30 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, til 83 millioner dollar.

I sin markedsføring legger Novell mer og mer vekt på sameksistens mellom NetWare og Windows NT, og på tjenerapplikasjoner som GroupWise, ManageWise og ZEN Works.

Avtalene med Cisco, Lucent og Bay Networks som gjør det mulig å integrere disse produsenters maskinvare med forvaltningssystemer basert på Novells katalogtjenester NDS (Novell Directory Services) har ikke hatt noen virkning på kvartalsregnskapet, siden de gjelder produkter som ikke kommer i handelen før etter årsskiftet. Men de utgjør en viktig del av Novells strategi for å minske avhengigheten av et nettoperativsystem som ikke har særlige utsikter utover det å beholde sin nåværende kundebase.

Til toppen