Novit-avtalen i havn

Telenors sikret seg sin siste handel like før nyttår da programvareselskapet Novit ble kjøpt for 423 millioner kroner. Dette er to millioner kroner mindre enn budet som ble presentert før jul.

Telenors sikret seg sin siste handel like før nyttår da programvareselskapet Novit ble kjøpt for 423 millioner kroner. Dette er to millioner kroner mindre enn budet som ble presentert før jul.

Opprinnelig var Telenor sitt mål at avtalen med Novits fire største eiere skulle være klar før jul. Slik gikk det ikke, men avtalen kom med på listen over nyerhvervelser i 1996 med en dags klaring.

Novit skal som en følge av dette oppkjøpet se på Norden som hjemmemarked som er i tråd med Telenors definisjon av hva som er selskapets geografiske satsingsområde.

- Novit tilfører oss en relevant kundebase, en moderne sentral applikasjonsportefølje og høy kompetanse på desentrale applikasjoner. Kjøpet av Novit vil styrke vår posisjon i bank og finansmarkedet, og dermed bringe oss et steg nærmere målet om å bli et av Norges fremste produkt-, program- og tejnesteselskap, sier administrerende direktør i Telenor Bedrift, Martin Furuseth.

Administrerende direktør i Fokus Bank, Bjørn Borgersen, sier seg fornøyd med handelen. Fokus er den største av de fire hovedaksjonærene og har styrt forhandlingene om salget på vegne av eierne. Fokus Bank sin eierandel er 35 prosent, mens de tre andre eierne er Gjensidige Forsikring 21 %, Sparebank 1 Midt-Norge 14 % og Sparebank 1 Vest 21 %. De fire hovedaksjonærene er også de største brukere av NOVITs tjenester.

Også administrerende direktør i Novit, Bjørn Trondsen er fornøyd med den nye eieren. - Vi får inn en stor industriell investor på eiersiden. Telenors satsing på Norden gir oss mulighet for å nå ut til et internasjonalt marked.

De aksjonærene som ikke omfattes av denne avtalen får det tilsvarende tilbudet om salg av sine aksjer til Telenor.

Novit budsjetterer i 1996 med en omsetning på 320 millioner kroner. Selskapet er representert i Oslo, Trondheim og Bergen og har 330 ansatte. Selskapet blir fra nyttår en del av Telenor Bedrift som er landets største leverandør av produkter og tjenester innen data og telekommunikasjon. Telenor Bedrift forventer en omsetning i 1996 er 9 milliarder kroner som utgjør en drøy 1/3-del av Telenor-konsernets omsetning. Telenor Bedrift har 4700 ansatte.

Til toppen