KARRIERE

NRK får IT-tyngde i styret

Både Christian Thommessen og Stig Herbern (bildet) tar nå plass i det nye styret til statskringkasteren. Herbern sier at det er NRKs inngang i en ny teknologisk tidsalder som er én av årsakene til at han har sagt ja til kulturminister Ellen Horn.

20. juni 2000 - 19:39

Kåre Willoch blir avløst av Torger Reve som styreformann i NRK. Samtidig skiftes hele resten av styret ut for å møte de nye utfordringene som NRK er i ferd med å måtte takle.

- Vår viktigste kulturinstitusjon og allmennkringskaster NRK står ved et veiskille med betydelige utfordringer. Jeg har derfor funnet det riktig å oppnevne et helt nytt styre med vekt på faglige hensyn og ikke partipolitiske avveininger som tidligere, sier Ellen Horn i en pressemelding.

Horn viser til at det nye styret har bred kompetanse når det gjelder teknologi, økonomi, jus og ledelse. Herberns inngang i NRK-styret markerer da også at politikernes tid i NRK-styret mer eller mindre kan anses som over. Nå er tilliten gitt til fagfolk innenfor ulike områder, som kombinerer IT, økonomi, jus og medier.

Fem av seks representanter er dessuten lokalisert sentralisert i området Asker, Bærum og Oslo.

Det gamle styret besto foruten den tidligere politikeren Willloch av blant andre en bonde, en amanuensis fra Bø i Telemark, to representanter for norske universiteter i Trondheim og Tromsø og en generalsekretær for Misjonsalliansen.

- Det nye styret får i oppgave å konkretisere en strategi som kan sikre NRKs stilling som allmennkringkaster i en digital konkurransesituasjon, sier statsråden.
Stig Herbern peker på at NRK nå skal inn i en ny tidsalder med digitalisering, der en vil få en rekke nye skjæringsflater i forhold til innhold og teknologi.

Christian Thommessen er også en mann med tung IT-kompetanse, blant med bakgrunn fra Europa-kontoret til IBM.


Stig Herbern sitter i dag med kompetanse på teknologi og mobilsiden, etter at han for kort tid tilbake ble den første private investor i Telenor ved å bli medeier i Zalto Communications. Selskapet utvikler zalto.com samtidig som har ble styreleder. Zalto.com er i realiteten et alternativ til tradisjonelle kontantkort og kommer i tillegg til andre styreverv innenfor flere IT-selskap, som nettbutikken YaTack og det svenske teleselskapet Aspiro.

Både gjennom Telenor Mobil og fra en tidligere rektorjobb har han skaffet seg kunnskap som han tror kan komme til nytte, men han medgir at det er for tidlig å konkretisere hva styrevervet vil gi av utfordringer.

Herbern sier til digi.no at det som kjennetegner en deregulert verden er at en må være konkurransedyktig i alle ledd.

- Mange ting peker i retning av at jeg vil møte dette gjennom arbeidet, noe en alltid gjør i endringsprosesser, sier Herbern som er en trofast lisensbetaler og en god NRK-seer.
- Jeg er ikke så glad i fotball og såpe.

Her er det nye NRK-styret:
* Professor Torger Reve, Asker (styreleder)
* Daglig leder Anne Carine Tanum, Bærum (nestleder)
* Høyesterettsadvokat Else Bugge Fougner, Bærum
* Konsernssjef Christian Thommessen, Oslo
* Stig Herbern, Oslo
* Rådgiver Hilde Sjurelv, Tromsø

Dessuten er biblioteksjef Lisbeh Tangen, Trondheim og redaktør Thor Bjarne Bore, Stavanger varamedlemmer. Holger Gulbrandsen, Geir Heljesen og Per A. Ravnaas er ansatte-representanter i styret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.