NRK får tilgang til Phonofiles digitale musikkarkiv

NRK har i dag signert avtale med Phonofile om tilgang til Phonofiles digitale musikkarkiv. NRK ønsker å ha anledning til å benytte Phonofile som verktøy for å finne musikk til sine fjernsynsproduksjoner sentralt og ved distriktskontorene.

Programsjef Bjarne Grevsgard i NRKs program- og musikkarkiver betegner i en pressemelding avtalen som "et interessant og rasjonelt hjelpemiddel for vurdering av musikk til programproduksjon". Han legger vekt på at tilgangen til Phonofile kan øke bruken av norsk musikk ytterligere i NRK

Phonofile eies av FONO, NOPA og TV 2.

Phonofile er norske plateselskaper og opphavsmenns digitale musikkarkiv og inneholder over 29.000 verk hentet fra over 2.100 CD-utgivelser. Avtalen mellom NRK og Phonofile sikrer at NRK får online-tilgang til dette mangfoldet av musikk innenfor alle genre, direkte til redigeringsrommet, produksjonslokalet, distriktskontoret og liknende.

Fra tidligere har Phonofile avtaler med blant andre TV 2 og Norsk Forbund for Lokal-TV.

Med bredbånd og mobilt internett på full fart inn i virkeligheten, kan det ligge store synergieffekter i et samarbeid mellom den nasjonale musikkbransjen og de nasjonale kringkasterne, mener partene.

Til toppen