NRK Fjernsynet anbefaler nettet som filmkanal

Norsk Rikskringkasting vil samle kortfilm- og animasjons-entusiastene i sitt eget webforum. Premien kan bli visning på NRK av noen av de innsendte bidragene.

Norsk Rikskringkasting vil samle kortfilm- og animasjons-entusiastene i sitt eget webforum. Premien kan bli visning på NRK av noen av de innsendte bidragene.

Filmredaksjonen i NRK anbefaler at kortfilmskapere begynner å bruke Internett som kanal. De inviterer alle norske filmentusiaster til å sende inn sine bidrag til NRK, slik at statskringkasteren kan legge dem ut på sine nettsider.

Tidligere i år inviterte NRK til kortfilmkonkurranse der det kom inn 302 manus fra 211 innsendere. På bakgrunn av disse konkluderer filmekspertene at det finnes en mengde talenter som ikke får muligheten til å lage film fordi sjansen for å få vise "verkene" er så små.

NRK prøver også å skape et virtuelt film-miljø og dra i gang et diskusjonsforum, med ambisjoner om at også profesjonelle regissører/produsenter kan bidra med nyttige tips.

Gulroten er eventuell visning av de beste kortfilmene på NRK TV.

Filmredaksjonen skriver på sine nettsider at det "er mange talenter der ute som aldri får vist hva de duger til, og kinoene renner ikke akkurat over av god norsk film" og mener at bransjen har godt av en vitamininnsprøytning.

NRK har imidlertid ingen tryllefomel når det gjelder billedkvalitet og nedlastingstid på nettet. Er potensielle filmskapene misfornøyd med dagens teknologi, inkludert RealVideo eller Quicktime, kan invitten ignoreres.

NRK-redaksjonen tar imidlertid imot kortfilm i alle mulige formater, inkludert VHS og disketter.

Til toppen