BEDRIFTSTEKNOLOGI

NRK flytter nett-tv til skyen

Velger Microsoft Azure som plattform.

NRK flytter nett-tv til skyen, med Avanade som skyoperatør. Kostnader og skalerbarhet er avgjørende faktorer i valget av Windows Azure.
NRK flytter nett-tv til skyen, med Avanade som skyoperatør. Kostnader og skalerbarhet er avgjørende faktorer i valget av Windows Azure.
15. mai 2013 - 14:07

Etter to års testing har NRK valgt Microsofts nettskyplattform Azure som basis for videre satsing på nett-tv, går det fram av en felles pressemelding fra NRK og Avanade.

Avanade inntar rollen som tjenesteleverandør på Azure.

Poenget for NRK er å gjøre det enklere, raskere og mer kostnadseffektivt å utvikle nye underholdningstjenester, og samtidig sikre skalerbarhet. Kringkasteren vil ikke risikere at nye tilbud strupes av mangel på båndbredde eller lagrings- og serverkapasitet.

Utviklingssjef Andreas Munkelien i NRK Nye Medier sier at Azure er «den mest moderne skybaserte løsningen» som passer deres behov.

Avanade og deres eier Accenture har en global videresalgsavtale med Microsoft på Windows Azure.

NRK tror at satsingen på Azure og Avanade vil gjøre dem til en av verdens raskeste mediebedrifter i evnen til å opprette nye nettbaserte tv-kanaler. Munkelien forespeiler nett-tv i full HD-kvalitet. Han viser til de ni kanalene NRK opprettet for å dekke London-OL i fjor sommer.

– Kapasiteten vi nå får gir oss helt nye muligheter. Et eksempel er muligheten til å skape nye fleksible og skalerbare skybaserte tjenester som vi gjorde under OL i London. Da kunne våre seere følge sin favorittsport i HD på ni nettbaserte kanaler. Dette er noe seerne forventer å se mer av i fremtiden, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.