NRK Futurum skuffet over Horn

Futurum-sjef Svein Prestvik (bildet) mener den digitale satsingen har stor betydning for at NRK skal forbli en stor allmennkringkaster. Kulturminister Ellen Horn har ikke de største forventninger til interaktive tjenester i den digitale fremtiden.

Onsdag proklamerte kulturminister Ellen Horn at man ikke må stille de største forventninger til interaktive tjenester i fremtidens digitale medietilbud. I etterkant sier NRKs digitale sjef Svein Prestvik til eget internettsted at han er overrasket og skuffet over det kulturministeren sier.

- Jeg trodde vi hadde kommet lengre i forståelsen av at NRK må utvikle seg bredere enn det Horn signaliserer i dag, sier han til NRK.no.

Horn var på onsdagens seminar Media 2000 i Bergen bestemt på at regjeringen ikke vil tillate reklame i allmennkringkastingen. - Dette handler ikke først og fremst om å få tilgang til reklamepenger, men å få adgang til å utvikle allmennkringkasting i de nye mediene, mener Prestvik.


Han tror utviklingen av NRK vil bli bremset opp som følge av utviklingen og frykter at man vil låses fast i den gamle måten å kringkaste på. Han tror merkevarenavnet NRK vil marginaliseres på sikt.

Til toppen