NRK Futurum:- Sludder at vi skal kutte i NRK.no

Tor Fuglevik (bildet) mener det er sludder at NRKs satsing på nettet skal kuttes som VG Nett skrev tidligere i dag. Men sentralredaksjonen i NRKs Nyhetsdivisjon, som leverer nyheter til nettsidene, mener at kuttene medfører "problemer med å lage et seriøst nyhetsprodukt" på Internett.

Tidligere i dag meldte VG Nett at NRKs satsning på nettet, gjennom NRK.no, vil bli hardt rammet av foreslåtte kutt.
Les saken her:

Dette reagerer Tor Fuglevik, leder for NRK Futurum, på overfor digitoday.no.

- Det er bare sludder at vi skal droppe eller kutte satsingen på NRK.no, sier Fuglevik til digitoday.no.

Han forteller at NRK skal bruke 50 millioner kroner på NRK.no til neste år, og at satsingen fremdeles skal opprettholdes.

Klubbleder i NRKs sentralredaksjon i Nyhetsivisjonen i NRK (NYDI), som produserer nyheter til NRK Futurum - som igjen skal brukes på NRK.no, forteller til digitoday.no at det er i denne organisasjonen det er foreslått kutt.

- Det er snakk om tre prosjektstillinger. Dette er personell som jobber med research og kvalitetssikring innenfor multimedia. Det andre forslaget er at det antageligvis vil bli strammere med frilansere. Vi bruker en del frilansere per i dag, og det er ikke sikkert at vi kan bruke disse hvis kuttene blir en realitet, forteller klubbleder Bent J. Tandstad til digitoday.no.

Han er klubbleder for sentralredaksjonen, som er en del av NYDI.

Han mener at dette er dramatisk for produktet Sentralredaksjonen skal levere til NRK Futurum,og dermed til NRK.no.

- Det blir ikke mulig å lage et seriøst nyhetsprodukt hvis disse stillingene kuttes vekk, sier Tandstad til digitoday.no.

Til toppen