JUSS OG SAMFUNN

NRK jakter på telekom-alternativer til digital-TV

Kringkastingssjef Einar Førde er pålagt å se på alternativer til Telenor når statskringkasteren skal se på fremtidige partnere innen digital-TV. NRK frykter monopol-beskyldninger.

Sigvald Sveinbjørnsson
28. aug. 2000 - 13:39
Norsk RikskringkastingTelenor



Norkring

Men dette bildet kan nå endre seg.




Einar Førdedigitoday


- Det har vært harde forhandlinger mellom Telenor og NRK, både når det gjelder nye digital-TV-kanaler og utbygging av dettet. Særlig har Telenor vært ivrig for å få til det bakkebaserte nettet, DDT, sier Førde til digitoday.

- Myndighetene har ennå ikke gitt NRK noen annen oppgave enn å være en vanlig analog kringkaster, sier Førde som nevner at dette er et problem i den konvergensen mediene lenge har bevegd seg dypere inn i.

NRK har lenge ønsket å etablere egne digital-TV kanaler, blant annet en døgnkontinuerlig nyhetskanal og ungdomskanal bygget over samme lest som radioens NRK Alltid Nyheter og NRK Metro.

Et samarbeid med TV 2 på sportsinnhold i forbindelse med digital TV har innbefattet Telenor, men dette samarbeidet er nå lagt på is inntil videre.

En av årsakene er at Telenor selv har tatt skrittet ut som medieaktør, noe som ikke forundrer Førde.
- Det er en helt naturlig utvikling, og noe som har vært i gjære lenge. Jeg er positiv til at en norsk aktør gjør dette, sier Førde. Men i den utviklingen er det naturlig å tenke seg andre alliansepartnere enn Telenor til en del aktiviteter.

Hovedårsaken til at NRK vil roe forholdet til Telenor er, ifølge Førde, at man ikke ønsker en monopol-konstellasjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.