JUSS OG SAMFUNN

NRK-klassiker erstatter urban radio

Mandag tok NRK Alltid Klassisk over FM-frekvensene til den døende, digitale radiokanalen, NRK Metro. Da Tor Fuglevik skulle bestemme hvilken av kanalene som måtte fjernes, var det nettopp disse to det sto mellom.

5. des. 2000 - 12:07

Da meldingen kom om at den digitale radiokanalen NRK Metro skulle legges ned etter åtte måneders drift, understreket sjefen i NRK Futurum, Tor Fuglevik, at dette var hans egen beslutning.

Han skulle ikke ha vært utsatt for press fra styret i selskapet, og NRK sparte inn åtte millioner kroner årlig på nedleggelsen.

Han sa den gang til Aftenposten at valget sto mellom NRK Metro eller NRK Alltid Klassisk, en annen digital kanal som har eksistert betydelig lenger enn de ni månedene som Metro har eksistert.

Fuglevik mente det ville være kulturpolitisk feil å legge ned en klassisk musikk-kanal.

Alltid Klassisk, som siden 1995 kun har eksistert i Oslo, Bergen og Trondeim, tok fra mandag klokken 17 over FM-båndet til Metro i Alta, Bodø, Hamar/Gjøvik, Haugesund, Kristiansand, Sarpsborg/Fredrikstad, Skien/Porsgrunn, Stavanger, Tromsø og Vadsø. Se her for alle frekvenser.

Likevel er ikke alt håp ute for Metro. Det er stadig to kommersielle aktører som er på jakt etter kanalen. Dermed kan NRK i løpet av kort tid oppleve den historiske situasjonen at statskanalen for første gang legger ned en kanal, for deretter å selge en kringkastingskanal til en kommersiell aktør. Den ene av interessentene skal være en person som jobber i et rederi, den andre er ikke kjent.

I dag (tirsdag den 5. desember) er programsjef Anne-Marie Kristensen i NRK Futurum i møte med den ukjente andre interessenten, noe som innebærer at det fortsatt er håp for de NRK-ansatte i den urbane radiokanalen.

Kanalen skulle egentlig vært lagt ned den 10. november, men fikk utsettelse på grunn av det eventuelle salget. Men mandag den 4. desember var det ugjenkallelig slutt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.