NRK kutter internettprogram

Tross et gjennomsnitt på 76.000 lyttere hver dag, kutter NRK Radio ut internettprogrammet Safari etter 15 måneder. Men lenkesamlingen på 1.200 nettsteder forsvinner ikke.

Tross et gjennomsnitt på 76.000 lyttere hver dag, kutter NRK Radio ut internettprogrammet Safari etter 15 måneder. Men lenkesamlingen på 1.200 nettsteder forsvinner ikke.

Tirsdag presenterer PeTre-sjef Nils Heldal sendeskjema for kanalen for første halvdel av 1998. På det nye skjemaet finnes det ikke lenger noe spesialprogram om Internett rettet inn mot en ung målgruppe. Etter 15 måneders kontinuerlige sendinger på hverdager mellom klokken 09:03 og 10:00, er det stopp for internettprogrammet Safari.

- Jeg har gått litt lei Internett, sier programleder Birger Vestmo som blir karakterisert som "sliten" av sin sjef Nils Heldal.

- Programmet har vært veldig personavhengig. Vestmo har drevet programmet helt alene, sier Heldal og sier de vurderte om de skulle erstatte ildsjelen.

Men PeTre fant ut at det litt ukurante sendetidspunktet talte mot en fortsettelse.

- Vi har en ung målgruppe som er veldig opptatt av Internett. Men en femtenåring som er på skolen, får ikke mye glede av et program som går mellom klokken 9 og 10. Det hadde vært mer naturlig å legge et slikt program til sen kveldstid, mener Heldal.

Likevel har programmet oppnådd en trofast lytterskare på 76.000 daglig i gjennomsnitt i ukene 27 - 40, ifølge Norsk Gallup Institutt. Det utgjør to prosent av den totale norske befolkning på 3,8 millioner mennesker. Til sammenligning er rundt 12 prosent av alle nordmenn innom kanalen daglig. PeTre-programmet med størst oppslutning, er Herravdelingen med fire prosent oppslutning (152.000 lyttere daglig).

- På en vanlig arbeidsdag var jeg kanskje innom 30-40 websteder. I løpet av en arbeidsuke bortimot 200. Til sammen har jeg nok samlet rundt 1.200 lenker på Safaris hjemmesider, sier Vestmo til digi.no.

Heldal lover at de skal finne et sted på NRKs web å legge denne samlingen med lenker, som har vært et av de mest populære stedene på NRKs web å streife innom.

Til toppen